Нашият екипМирослава Иванова, Монтесори педагог и основател на фондация "Детство под дъгата".

Магистър по икономика с дългогодишен стаж във финансово-счетоводния сектор, през 2009 г. Мирослава е мениджър финанси и администрация във ВВФ-Световен фонд за дивата природа - България, когато решава да се посвети на истинското си призвание – децата. 

Силно вдъхновена от работата на д-р Мария Монтесори, тя завършва обучение за Монтесори педагог и същевременно работи в Детска къща «Монтесори» като помощник-учител, а по-късно става и преподавател на яслена група. 

През 2011 г. започва работа като учител в детска градина "Монтесори Хай" в кв. Горна баня, София, където и до днес е консултант. През същата година създава Фондация "Детство под дъгата". За изпълнението на целите на Фондацията организира и провежда "Монтесори групи за игра" с деца от 9 м. до 3 г. под формата на сутрешни занимания, както и индивидуални консултации и терапия с деца със специални образователни нужди и емоционално-поведенчески проблеми. 

От март 2015 г. Мирослава е ръководител и главен учител в сутрешна занималня "Добро утро Монтесори“ за деца от 3 до 6 г.  В работата си използва някои от подходите на Рудолф Щайнер и Валдорфската педагогика и смята, че двете образователни системи (Монтесори и Валдорф) могат взаимно да се допълват и обогатяват в името на цялостното и хармонично развитие на детската личност.

Мирослава има магистърска степен по специалност "Специална педагогика" към Софийски университет. Майка е на две момчета на 16 г. и 20 г. Обича децата, вярва в техните неограничени възможности, с радост им помага да разцъфтят и да разкрият своята уникалност. 

Ива Цанева, учител в занималня "Добро утро Монтесори", е завършила обучение в Монтесори Академия.  Понастоящем завършва магистратура по Психология на развитието за деца и юноши в Нов български университет.  Преподавала е на деца по системата на Helen Doron.  Интересува се от личностно развитие, ненасилствена комуникация, емпатия и психодрама.  

Диляна Дилчева е завършила Софийски университет със специалност химия и физика.  В периода 1992 - 1995 г. е преподавала карате на деца в спортен клуб, както и в детски градини.  Мотивирана от това, че децата в много нейни приятелски семейства са с диагноза „аутизъм“, тя се заинтересува от метода на Мария Монтесори и завършва Монтесори Академия.  Диляна работи като помощник-учител в „Добро утро Монтесори“ от създаването й.                         


                                       
     


Таня Георгиева-Шнел, сътрудник проекти, е завършила екология в Вестфалския Вилхелм- университет на гр. Мюнстер, Германия. В последните десет години работи активно за защита на природата в България – в правителствения и неправителствения сектор, на пълен работен ден, в проектна работа или като доброволец. Като участник в множество български и интернационални специализирани или между дисциплинарни екипи, тя натрупва множество различни умения и задълбочен поглед върху груповите динамики и развитие на човешките ресурси. Въпреки, че обикновено изпълнява всякакъв вид оперативни задачи, най-добре се справя с проектното планиране и управление. Майка е на две деца – 5 г и 1 г. Във фондация „Детство под дъгата“ се включва чрез участието на голямата си дъщеря в полудневните занимания. Виждайки огромното положителното влияние, които заниманията с Мирослава Иванова и метода Монтесори оказват върху дъщеря й, тя решава да подпомогне Фондацията в разширяването на дейността й чрез помощ в подготовка на проектни предложения и управлението на проекти. 

Линк към пълния профил на Таня можете да видите тук:
https://www.linkedin.com/profile/preview?vpa=pub&locale=en_US


Елина Банчева е наш доброволец и ни помага в добрата грижа за децата. Тя е завършила Великотърновски Университет „Св.св. Кирил и Методий“със специалност „Социална педагогика”, а към момента се дипломира и като магистър „ Социално-възпитателна и пробационна дейност” в СУ „ Св. Климент Охридски“. Работила е като детегледач в Център за настаняване от семеен тип за деца с множество увреждания в гр. Варна. Вече има и повече от 5г.опит като социален работник в работа с жени и деца, жертви на трафик и насилие в Кризисен център към Фондация SOS „Семейства в риск“, гр. Варна и в Кризисен център „Вяра, надежда и любов“ към Сдружение „Деца и юноши“, гр. София. Понастоящем е социален работник във Фондация „Конкордия“, гр. София. В свободното си време презарежда със спортни дейности като: freerun, footbag, мотокрос и сумо; свири на музикални инструменти: диджериду и джоухарп и обича да гледам документални филми, свързани с астрономия и природа.                       


 

Силвия Тодоринова води заниманията в съботно-неделните Монтесори групи. Тя е завършила ТУ София със специалност - Инженер по Биотехника и Следдипломна преквалификация – педагогика. Завършила е обучението си за Монтесори педагог в Монтесори Академия. Работила е в 99 Болнично Училище -София като учител по биология и химия . Била е и учител в 170 СОУ - Нови Искър и възпитател в Детски клуб „ Пипилота„. От дипломирането си като Монтесори педагог работи като“ помощник„ на децата в Монтесори Кооператив „ Мъниче„ и в съботно – неделно групи в Монтесори Академия . Вдъхновена от идеите и практиките на д-р Мария Монтесори , Силвия работи с любов ,търпение и нестихващо желание да бъде от полза за цялостното развитие и благосъстояние на децата. Тя споделя: ” Щастлива съм, когато съм в работна среда и благодаря на всички колеги за споделената радост. Ежедневието ми е Благословия!”.


Диана Филипова е другият водещ на заниманията в съботно-неделните Монтесори групи. Диана е завършила "Психология" в Нов български университет и е преминала Монтесори обучението си в Монтесори академия .Работила е по различни програми на МОН  и УНИЦЕФ в детски градини както и в Монтесори академия  в седмичната занималня и в съботно неделните групи. Понастоящем е седмичен учител и в Монтесори кооператив "Мечтатели". Диана е майка на момиченце на 9г  и свободното си време  прекарва със семейството си сред природата, обича да пътува и научава нови неща и е запалена по приложните изкуства .За своята работа тя споделя: "Работата с деца ме учи  на мъдрост и благородство.За мен децата са източник на вдъхновение и любов."

Няма коментари:

Публикуване на коментар