петък, 20 май 2016 г.

Честит рожден ден, "Добро утро Монтесори"!

Миналата събота децата, родителите и приятелите на "Детство под дъгата" се събрахме на една поляна в Южния парк да отпразнуваме 1 година от създаването на полудневната седмична занималня "Добро утро Монтесори."

Екипът на "Детство под дъгата" искаме много да благодарим на родителите, които откликнаха на идеята за празник с хиляди идеи как да го направим такъв, в какъвто той се превърна.  От родителите беше организирано кой ще прави баници (цели три тави!), кой ябълков сладкиш и кексчета във форма на сърце, кой ще носи току-що приготвени туби сироп от бъз с домашен мед, кой ще носи тънко нарязани краставици, чушки и моркови и кой кутии с ябълки, пъпеши и ягоди. Бяхме изненадани с палачинки приготвени от един татко, с айрян и бира от други родители.  Знаеше се кой ще носи съдове и прибори, кой вода, кой и колко одеала за пикник.

Някъде още в началото на деня децата откриха една жаба в тревата и след кратко и любопитно разглеждане, по съвет на родителите, но с малко съжаление от страна на децата, жабчето беше пуснато в близката горичка.
 След това дойде ред на надпреварването с чували,
което завърши с явен победител.
Състезанието имаше и втора част, в която участваха и майки с бебета в ръце,
и пета част.
Някъде около обяд, след като бяхме пробвали от всички соленки и сладки, дойде ред на тортата.
И това, което започна като тихо припяване "Торта, торта..."
се превърна в силно скандиране, "Торта, торта!"
След няколко думи на благодарност от Мира и Ива,
пяхме песента за рождения ден,
запалихме и духнахме свещичката,
след което децата се заиграха около, а много скоро и в, близкото поточе.
Когато героите се изпонамокриха сериозно и почти не останаха сухи чорапи и обувки за игра, интересът се прехвърли към хамака, който беше донесен от родителите на Рада и Калина.  В началото всички деца искаха да се люлеят заедно,
но след като стана ясно, че така хамакът пада до земята и не може да се залюлее дори, беше взето решение да се редуват.
След това имаше игри на топка и федербал, докато в един момент интересът на всички беше привлечен от един шал с цветовете на дъгата, който Мира беше донесла.
Голяма радост беше под този шал-дъга.
След това се оказа, че Мира носи хвърчило, което първоначално родителите вдигнаха,
но след това децата понесоха.
Беше един хубав празник за всички - за деца, учители, родители и семейства на всички от занималнята. Пожелаваме си да имаме още много хубави поводи да се събираме и то по такъв хубав и сърдечен начин!

Няма коментари:

Публикуване на коментар